Friday, February 3, 2023

How Reykjavik successfully managed the pandemic and brought tourism back. An extension of what has been an overwhelmingly effective pandemic response.

De lijnen tussen de IJslandse maatschappij en politiek zijn kort – iedereen kent iedereen – waardoor de IJslandse regering in noodsituaties zonder veel bureaucratische rompslomp kan optreden. Grootschalig testen helpt IJsland niet alleen de verspreiding van het coronavirus onder controle te houden, het biedt wetenschappers ook waardevolle inzichten in de karakteristieken van het jonge virus – hoe het zich verspreidt, hoe het muteert. Het eiland toont zich een goede plek voor corona-onderzoek.

Möller was careful not to suggest that Iceland had beaten the virus. We are a nation that’s used to catastrophes. We deal with avalanches, earthquakes, eruptions, and so on. Among the slides she showed me about the country’s experience with Covid-19 was one labelled: Success?


Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Article

FOLLOW US

PINTEREST

INSTAGRAM

LINKEDIN

google-site-verification: googlec91776415a5bba0c.html
Open chat
Hello
How can I help you?