Wednesday, March 29, 2023

Any drug can cause an allergy. Antibiotics and certain painkillers are among the more common ones.

Antibiotica resistentie kan ontstaan in de natuur. Wilde dieren en mensen zijn allemaal met elkaar verbonden: één ecosysteem. MRSA-bacterie niet door mens gecreeerd.

Why should we be concerned about use of antibiotics and Covid-19? What happens when we use antibiotics that are not prescribed or don’t use them in the prescribed way?

Covid-19 tests and superbugs: why the deep sea is key to fighting pandemics.

Covid-19 is caused by a virus, meaning that antibiotics are ineffective against it, but severe cases are often complicated by bacterial infections that cause pneumonia, so those cases do warrant treatment with antibiotics

Hoe schakelen antilichamen bacteriën uit? Als je dat proces begrijpt, kun je dat heel snel vertalen naar de ontwikkeling van antilichaamtherapieën (en wellicht vaccins) tegen andere bacteriële infecties en misschien ook tegen virussen.

Allereerst hebben veel landen helemaal geen regels voor antibioticagebruik. Soms zijn die medicijnen ook nog van een suboptimale kwaliteit, of worden ze te kort ingenomen. Dan ruim je de bacteriën niet op, maar vergoot je de kans juist dat ze resistent worden.

In the fight against Covid-19, the antibiotic of choice has been azithromycin. You remove it and what do you have left? I call this the road to medical hell.

The pandemic and coronavirus are top of mind not only among our infectious diseases profession but globally. However, some attention is being paid to collateral issues such as decreased immunization in children, which might lead to increased contagious diseases (eg, measles or chicken pox), elective surgeries that have been delayed, and people not seeking out healthcare.

Wanneer je een infectie krijgt met een resistente bacterie, helpt de antibiotica niet meer. De resistente bacteriën worden niet geremd, waardoor je erg ziek kunt worden. Dit soort infecties zijn dan moeilijker te behandelen.


Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Article

FOLLOW US

PINTEREST

INSTAGRAM

LINKEDIN

google-site-verification: googlec91776415a5bba0c.html
Open chat
Hello
How can I help you?