Wednesday, March 29, 2023

Omdat deze pandemie de landsgrenzen overstijgt, kan het zeer verhelderend zijn om iets verder uit te zoomen. De Belgen met 11,2 en Nederlanders met 17,2 zitten boven de 5% norm van de WHO. Tijd voor een booster? Het lijkt er wel op.

Veel vrijwilligers storen zich aan het gebrek aan coördinatie en concrete hulp vanuit de overheid.

In het huidige systeem zijn er drie kleuren: groen, oranje en rood. Voor de groene bestemmingen gelden geen beperkingen, naar de oranje zones afreizen kan enkel onder bepaalde voorwaarden, zoals quarantaine en/of verplichte test. Vertrekken naar een rode zone voor een niet-essentiële reis, zoals toerisme, is niet mogelijk of niet toegelaten.

De nieuwste cijfers tonen dat het vooral 20- tot 29-jarigen zijn die besmet raken. De helft is zelfs jonger dan veertig jaar. In de eerste golf richtte het virus vooral bij de oudere bevolking een ravage aan. Jongere leeftijden worden nu veel vaker getest.

Voel je je boos, gestresseerd, angstig of depressief ? Dit is normaal. Hier vind je een aantal tips om erover te praten. Stop de verspreiding van Covid-19.

België heeft het reisadvies voor verschillende regio’s in Europa aangepast, waaronder Nederland. Voor de provincies Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Holland geldt nu ‘oranje’, wat betekent dat alleen noodzakelijke reizen worden aangeraden.


Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Article

FOLLOW US

PINTEREST

INSTAGRAM

LINKEDIN

google-site-verification: googlec91776415a5bba0c.html
Open chat
Hello
How can I help you?